пʼятницю, 22 січня 2016 р.

       
           22 січня Україна відзначає День Соборності. 
 22 січня 1919 року  у Києві на Софійській площі було проголошено Акт Злуки, яким під прапор єдиної держави об'єднувалися в одну соборну й демократичну державу два державних утворення - Українська Народна Республіка і Західноукраїнська Народна Республіка.
 В день Соборності України, дозвольте привітати всіх  зі святом   і побажати міцного здоров’я, незламного духу,  людської гідності та самоповаги. Дай нам Боже миру.   Пишаймося, що ми Українці!

четвер, 21 січня 2016 р.


                      Дорогі учні!
  В зв'язку з наказом  Відділу освіти  Яготинської районної  державної  адміністрації  від 20.01.2016, № 10-н "Про тимчасове призупинення навчально-виховного процесу у загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах", ви будете знаходитися вдома.  Раджу вам не забувати про те, що ви вмієте працювати самостійно. Перечитуйте програмову літературу, підготуйте свої улюблені кросворди та зробіть ілюстрації до прочитаних  творів.       
                             
                              



вівторок, 19 січня 2016 р.



                  ЗІ СВЯТОМ ВОДОХРЕЩА!                          
                                                                         
 Водохрещення Господнє - одне із дванадцяти головних християнських свят. Воно завершує низку Різдвяних святок. Головним символом свята Водохрещення є вода.
  Вважається, що в ніч з 18 на 19 число вона здобуває особливі цілющі властивості. Напередодні свята завжди очікують морозів, які нарекли «водохресними». Дні, на які припадає Водохрещення, відповідають закінченню язичеського свята зимового сонцестояння, пов'язаного з «народженням нового Сонця» - збільшенням світлового дня.
                                     ІСТОРІЯ СВЯТА
 Католики відзначають свято Водохрещення Господнього
6-го, а православні віруючі 19 січня. Свято було встановлене в другій половині II ст. і спочатку його відзначали одночасно з Різдвом. Їхнє розділення відбулося після IV ст.
  В Україні Водохрещення вперше згадується в Іпатіївському літописі 1114 року.
  Це свято пов'язане з хрещенням Ісуса Христа в річці Йордан. Ще одна з назв свята - Богоявлення, тому що при хрещенні Христа світу явилася Пресвята Трійця: «Бог Батько глаголив з небес про Сина, Син хрестився від святого Предтечі Господнього Іоана, і Дух Святий зійшов на Сина у вигляді голуба».
                                                                        
                                         

понеділок, 18 січня 2016 р.

                                         Екскурсії! Екскурсії! Екскурсії!
  Дякуючи ініціативним вчителям нашої школи учні мають можливість розширювати свій кругозір завдяки екскурсіям. З кожною мандрівкою діти отримують незабутні враження та відкривають для себе щось нове.  Однією з таких подій стала  поїздка до  першого  в Україні дитячого  міста професій «KidsWill».  
                                              
  Свято різдвяної коляди «Христос народився»
  Зацікавленість дітей у вивченні народних звичаїв та традицій  є важливим фактором, що сприяє національному та патріотичному  вихованню  підростаючого покоління. Учні нашої школи не забувають народних традицій і завжди охоче беруть участь у різних  традиційних заходах.  Одією з таких подій стало  дивовижно красиве свято організоване  для своїх прихожан настоятелем Свято-Покровського храму нашого села протоієреєм Георгієм Бойко.