середу, 27 квітня 2016 р.

                                        Пишаємося нашими ученицями
24 квітня у м.Василькові відбулися змагання ІІ (обласного) етапу V Спортивних ігор школярів України 2016 року із дзюдо. 
Учениця 9 класу Кравченко Юлія здобула І місце у ваговій категорії 70 кг. Учениця 9 класу Бондаренко Аліна - ІІ місце у ваговій категорії +70 кг.

Дівчатка, щиро вітаємо  вас з перемогою і бажаємо не зупинятись на досягнутому  та надалі приносити радість перемоги своїм уболівальникам. 

                                  Наші подарунки воїнам АТО
  Учні нашої школи зібрали  і відправили в зону АТО Великодні гостинці: паски і крашанки. А наймолодші  школярі  приготували свої  малюнки, листівки та великодні привітання. У них діти вклали свої  щирі побажання мирного та успішного майбутнього.
 Нехай частинка  дитячої турботи сповнить  серця воїнів радістю, вірою в перемогу добра та справедливості.
   За тих, по кому дзвін 

              клекоче,


Земля за колючим дротом,

земля позбавлена волі.

У плинних древлянських широтах

сосни вклякають поволі.

Не вберегли ми рідну землю,

ще й у горі залишили потім.


 Сумна дата для українців. 26 квітня - 30-ті роковини Чорнобиля - найбільшої техногенної катастрофи в історії людства. Рівно стільки років минуло з того часу, коли йшла битва незахищених людей із радіацією, яка не завершилась й по сьогоднішній день. Дні самопожертви, дні страху, які вразили весь світ.
   Вже 30 років «мирний» атом завдає непоправної шкоди здоров’ю людей в Україні. 30 років живуть між життям і смертю ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС. 
 Президент Петро Порошенко оголосив 2016-й рік роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи. 
    Кожного року ми повертаємося пам’яттю і серцем до незабутніх трагічних подій, щоб ще раз осягнути, кому зобов'язані мирним небом над головою, можливістю жити і ростити дітей та онуків. Віддаємо данину шани і вдячності тим, хто пожертвував найдорожчим, хто пішов у вічність заради життя і майбутнього свого народу та всього людства. 
   Колектив нашої школи також приєднався до відзначення цієї трагедії. 
 В шкільній бібліотеці проведено тематичну виставку літератури «Дзвони Чорнобиля».    Класними керівниками та класоводами проведені класні години та тематичні бесіди про аварію на ЧАЕС та її наслідки. 
 За ініціативи волонтерського загону проведено загальношкільну лінійку «Чорнобиль у призмі часу».
    Всі учні школи переглянули фільми «Трагедія Чонобиля», «Заборонена зона»
     А також учні нашої школи разом  із сільським головою Бондаренко Н. М. та настоятелем Свято-Покровського храму отцем Георгієм  висадили парк  в центрі села біля Свято- Покровського храму.