понеділок, 21 грудня 2015 р.

 Роль екскурсій у вихованні школярів

     Екскурсії і туристські походи — важливий засіб формування світогляду школярів. Подорожі та екскурсії розширюють кругозір, дають можливість краще пізнати історію та географію Вітчизни, пробуджують глибоку любов до природи.  У походах  та екскурсіях  діти привчаються до самообслуговування, виробляють потрібні в житті навички та вміння допомагають один одному, раціонально організовують і культурно проводять свій відпочинок, зміцнюють здоров'я, виховують силу волі, високі моральні якості.
   Екскурсії і туристські походи відіграють важливу роль у формуванні дитячого колективу, виховують учнів самостійність, підвищують їх відповідальність за доручену справу.  У згуртованому єдиною метою колективі діти розкривають, свої душевні якості, в них викристалізовуються найкращі риси характеру.  Закінчивши навчання, учні часто згадуватимуть рідну школу, туристські стежки, що вивели їх на широку дорогу життя, які згуртували їх і дали, наснагу на добрі діла.
   Вчителі нашої школи  намагаються регулярно проводити для учнів цікаві екскурсії.
 От і 20.12. вчитель біології та  географії Бойко Н. В. та вчитель початкових класів Федусенко Л. Д. сформували групу для поїдки на фабрику ялинкових прикрас до смт. Клавдієво. Учні отримали величезне задоволення від поїздки. Крім екскурсії на фабрику вони побували у розважальному центрі  та  макдональдсі.

                              

неділю, 20 грудня 2015 р.

                            День святого Миколая

    День святого Миколая (також Свято святого Миколая, у народі — День Миколи, Зимовий Миколай) — це день святкування та вшанування пам'яті Святого Миколая у католиків та православних. Ті церкви, які дотримуються юліанського календаря, відзначають свято 19 грудня за новим стилем (у 20-21 століттях), а ті, що дотримуються григоріанського календаря — 6 грудня.
     За традицією, в цей день батьки вночі кладуть дітям подарунки під подушки, зберігаючи у таємниці свою причетність до подарунків, для того, щоб діти вірили у чудо, звершуване святим Миколаєм і вчилися милосердя в святого.
    В пам'ять про милосердя святого Миколая, в цей день відзначається Міжнародний день допомоги бідним.
     Привітання з Святим Миколаєм приносить радість і веселощі для кожного з нас.