пʼятницю, 15 листопада 2019 р.



ПОПЕРЕДЖЕНИЙ - ЗНАЧИТЬ ЗАХИЩЕНИЙ!

      Всесвітній день діабету - 14 листопада - відзначається щорічно, з 1991 року, у день народження Фредеріка Бантінга, канадського фізіолога, який, спільно з професором Джоном Маклеодом, відкрив гормон інсулін.
     З ініціативи Міжнародної діабетичної асоціації України Всесвітній  день боротьби з цукровим діабетом проводиться в столиці та в інших містах України з 1997 року. 
   З нагоди цього дня у Лемешівській школі пройшла інформаційно-профілактична акція "Попереджений - значить захищений!", під час якої всі охочі змогли пройти обстеження і визначити рівень глюкози крові, а також отримати консультацію щодо профілактики та лікування цукрового діабету. Щира вдячність нашій Любові Іванівні Бойко, завідуючій Лемешівським ФАПом, яка і провела цю акцію!

            


           
ВЕЛИКИЙ ТОЙ УЧИТЕЛЬ, ЯКИЙ ПРОЙМАЄТЬСЯ СПРАВОЮ, ЯКОЇ НАВЧАЄ
                                                                                                       КАТОН СТАРШИЙ
  В рамках тижня  української писемності та мови  вчитель  Клименко  Л.І. провела   багато цікавих заходів. Одним із них  став мовознавчий  турнір  "Мова єднає всіх"             

Сьогодні учні Лемешівської школи побачили своїх наставників з  іншого боку:  вони у них не тільки талановиті вчителі, а й справжні ерудити.
Після уроків кабінет української мови перетворився на творчу лабораторію. Учні 11 класу і їх вчителі взяли участь у мовознавчому турнірі "Мова єднає всіх". Я не знаю, хто більше хвилювався: вчителі чи учні.  
Завдання були різноманітні:
- вікторина "Слово до слова - зложиться мова"
- фразеологічний детектив
- пісні - перевертні
- гра "Анаграми"
- "Вірю - не вірю"
- "Відгадай слово"
- пісенний вернісаж
- фразеологічна математика
- знайди пару
- шифрувальник
Суперники були гідні один одного! 
Звичайно, переміг досвід. Але найголовніше, що старшокласники зрозуміли: їх  вчителі - найкращі, найкреативніші, найталановитіші!


МОВОЗНАВЧИЙ  МАРАФОН

Традиційно у перші дні  листопада у нашій школі проходить  тиждень писемності і мови. В ці дні учні поринають у таємничий світ мови. 


Сьогодні семикласники  змагалися у мовознавчому марафоні.  Успіх залежав від того, як учні зуміли працювати в команді. Старалися всі, але  краще справилася із завданнями команда "Мовознавці" - 23 бали. У команди "Перлинки"- 19 балів, а у команди "Україночки" - 11. Значну роль зіграли капітани команд - Валерія Федусенко, Віка Кузьменко і Аліна Малинка. Саме від них залежало, чи зуміли вони створити справжню команду.
У конкурсі капітанів перемогла Валерія Федусенко. А її каманда успішно виконала всі завдання. Вітаємо всіх! Ви - молодці!