суботу, 2 квітня 2016 р.

Починаючи з 1967 року з ініціативи і за рішенням Міжнародної ради з дитячої книги 2 квітня, весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги, підкреслюючи тим самим важливу роль дитячої книги у формуванні духовного і інтелектуального обличчя нових поколінь земної кулі.   
  До речі, це свято відзначається в день народження Ганса Крістіана Андерсена, на знак глибокої поваги і любові до цього великого данського казкаря. Тому ще 2 квітня відбувається і урочиста церемонія нагородження найкращих дитячих письменників та художників премією ім. Г. К.Андерсена. Премія була заснована ще в 1956р. з ініціативи видатної культурної діячки Йєлли Лепман. ЇЇ слова : «Дайте дітям книги, і ви дасте їм крила» - дійсно стали крилатими. Серед нагороджених Почесними дипломами Міжнародної премії ім.Андерсена та внесених до Почесного списку є також і наші співвітчизники Б.Чалий та В.Нестайко.
Основна мета свята полягає в пропаганді дитячого читання, яке є ефективним інструментом духовного та інтелектуального розвитку людини.

пʼятницю, 1 квітня 2016 р.

Творчий звіт вчителів
Творчий звіт - форма представлення досвіду, що відображає цілісну систему роботи педагога за рішенням педагогічних, психологічних проблем.
В нашій школі заслуховуються творчі звіти вчителів, які атестуються в поточному навчальному році. Педагоги презентують рівень своєї педагогічної майстерності за міжатестаційний період у підвищенні науково-теоретичного рівня та професіоналізму. На черговому творчому звіті вчителі висвітлили такі питання, як: анкетні дані, особисті нагороди, результати попередньої атестації та курсової перепідготовки, проблему, над розв’язанням якої працюють, педагогічне кредо,  участь у методичних та предметних декадах, розповіли про  відкриті уроки та виховні заходи, цікаві педагогічні знахідки, які розкривають творчість педагога, банк даних роботи вчителя, науково-дослідницьку роботу,  інновації у роботі, творчу лабораторію вчителя тощо.
           Звіт педагогів пройшов успішно. Бажаю всім нових досягнень!


середу, 30 березня 2016 р.

                                          Продовжуємо мандрувати.
      Завдяки нашим ініціативним вчителям  була  запланована   екскурсія до м. Львів.
   На весняних канікулах  мрія  дітей  здійснилася.  Гета Т. М.  та Бойко Н. В.  сформували групу  з  бажаючих  учнів  і  відвідали  Львів. Учні  познайомилися з цікавими історичними місцями, пам'ятками архітектури  та  різними закладами.

                                                 Чисте довкілля
У Лемешівській школі проведена акція  "Ми - за чисте довкілля".  Після уроків шкільне подвір'я наповнилося сміхом і гаміром.  Школярі працювали швидко, весело і дружно. Було приємно спостерігати, як кожен старався щось зробити, щоб наш шкільний дім став ще кращим. 


Зустрічаємо  птахів.

Учні Лемешівської школи з нетерпінням чекають повернення птахів.  Традиційно кожного року  проходить акція, приурочена зустрічі птахів. 
Цього року учні виготовляли шпаківні. Розвісили їх і біля рідної школи. Всі завзято працювали, аби зробити будиночки для шпаків затишними та надійними. 

           Флешмоб у Всесвітній тиждень грошей

   Учні Лемешівської ЗОШ І-ІІІ ст. провели флешмоб під гаслом «Бери участь. Заощаджуй розумно!».  Цей захід проведений у рамках Всесвітнього тижня грошей  Усім відомо, що заробити гроші – це лише пів справи, а щоб досягти добробуту та благополуччя потрібно відповідально управляти  особистими та сімейними коштами;  заощаджувати  для досягнення власної мети. Всесвітній тиждень грошей – це масштабний міжнародний проект, завдяки якому діти та підлітки мають змогу отримати знання щодо поводження з власними коштами.