вівторок, 3 грудня 2019 р.

МИ  ЗА  ЖИТТЯ  БЕЗ НАСИЛЬСТВА!

       Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка була ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року з метою створення соціального простору, вільного від насильств.
  Згідно запланованої роботи, в школі видано наказ 94  від 22.11.2019 «Про проведення заходів з нагоди акції «16 днів проти насильства»,  складено та
 затверджено план заходів і закріплено відповідальних за проведення даної роботи.
       Згідно плану учні Лемешівської школи взяли активну участь у акції. В шкільній бібліотеці оформлено виставку  тематичної літератури.
 Проведені тематичні класні години, переглянуті  відеоролики, соціальні реклами «Стоп насильство», оформлені тематичні виставки матеріалів з питань запобігання насильству в сім’ї, проведено анкетування, тренінги,  відверті розмови  про причини та наслідки різних видів насильств.
  Класоводи 1- 4 класів провели конкурс «Наші долоні проти насильства».
  Класний керівник 7 класу Никифорчин Л.О. з учнями 7- 11 класів провела інформаційний дайджест «Я – проти насильства».
  Педагог – організатор Маслюк Т.І. провела анкетування з учнями 5- 9 класів на виявлення випадків насильства в сімї та школі.
  Цікаво пройшов круглий стіл «Сімя – простір без насильства» з учнями 9-11 класів, який підготувала Грушник К.Г.
  Члени учнівського  самоврядування провели конференцію для учнів 9-11 класів «Профілактика боулінгу серед підлітків»
  Вчитель  Клименко Л.І  провела тренінги "Ми за життя без насильства" з учнями 11 та 6 класів,  який пройшов під девізом:  
Мій улюблений світ - без насильства
Без жорстокості, болю і зла,
Де народом заспівана пісня
Містить тільки хороші слова...
   Учні ознайомилися з історією виникнення акції "Синя стрічка", побудували асоціативний кущ "Насильство", виконали вправу "Займи позицію", де з'ясовували: запропонована ситуація є конфліктом чи проявом насилля?  Також одинадцятикласники  виконували практичні завдання : "Проаналізуй ситуацію", "Знайди пару", "Як зупинити насильство?". На завершення тренінгу  з учнями  проведена гра "Передай імпульс добра по колу".  
   З учнями 5-11 класів переглянуто тематичні ролики «Стоп насиллю», «Розірви коло», «Насилля в сімї», «Насилля в школі», «Ми проти насильства»