пʼятницю, 24 травня 2019 р.

Свято Останнього дзвоника

             Під звуки фанфар всі учні та гості школи вишикувалися на шкільному подвір’ї. Свято розпочалося о 09.00.  З вітальними словами до випускників зверталися: директор школи  Пойда Л.М., керуючий відділком «Яготинське» ТОВ «Агроест» Метіль М.В., сільський голова Бондаренко Н. М., та  протоієрей отець Георгій.
  Для нагородження переможців та призерів олімпіад і конкурсів ТОВ «Агроест»  було закуплено солодощі, та вручено сертифікати на суму 500 гривень. Після святкової лінійки класні керівники запросили батьків на останній урок. Потім  діти із задоволенням   ласували солодощами та проводили рухливі ігри. 

середу, 22 травня 2019 р.

                       Вишиванка –  наша національна гордість.
      День вишиванки – всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу.
   Основна мета заходу – це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом. Саме ж свято запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно просто вчинку – просто одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання.  Як показує досвід,  люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже у стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.
  В нашій школі також традиційно  учні   та вчителі в цей день приходять на заняття у вишиванках. Класні керівники проводять з дітьми виховні бесіди. 
  Окрасою дня  стала   загальношкільна літературно-музична композиція «Вишиванка моя, вишиванка».
  Цікаво  також пройшов флешмоб «Україна – вишиванка».


  Проведення такого свята продемонструвало, що вихованці школи разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.