вівторок, 5 червня 2018 р.

                                              Відпочиваємо в пришкільних таборах
    У системі безперервної освіти канікули в цілому, а літні особливо, грають важливу роль для розвитку, виховання і оздоровлення дітей і підлітків. Літо – це свого роду місток між навчальним роком, що завершується, і майбутнім.
   Влітку перед батьками  встає проблема літніх канікул. А особливо перед сім'ями багатодітними, малозабезпеченими, сім'ями так званої "групи ризику". У зв'язку з скрутним матеріальним положенням батьки в таких сім'ях не мають можливості вивезти дітей на літній відпочинок за межі району та села. Для багатьох батьків із різних причин пришкільний  табір відпочинку  з денним перебуванням є єдино можливим засобом оздоровлення дитини.
   Ось і діждались довгоочікуваних канікул  учні  Лемешівської ЗОШ І – ІІІ ступенів. Вони з радістю відпочивають у пришкільних таборах з денним перебуванням «Заграва» та англомовному Glow.  Всього оздоровлюється 50 дітей.  Скільки цікавого попереду!  Веселі ігри та розваги, цікаві конкурси і вікторини, а особливо дітям подобаються екскурсії.
  Розпочали  наші учні свої цікаві мандрівки з поїздки до древнього Переяслава-Хмельницького, яка подарувала багато приємних вражень та відкриттів.
    Вони  відвідали музей-діораму «Битва за Дніпро», музей народної архітектури та побуту  Середньої Наддніпрянщини. Це надзвичайно пізнавальний та унікальний музей під відкритим небом. У музеї  було дуже цікаво,  пізнавально і весело.
    Діти ніби перенеслися у давнину і мандрували століттями, ознайомилися із звичаями та традиціями українського народу, відвідали сільські двори і будинки  ХVІ-ХІХ ст. з оздобленням та інтер’єром: хати сімей різних за статком (заможних, середняків), сімей різних за професіями (житло гончаря, бондаря, ткача..) Всі задоволені  поїздкою.