вівторок, 14 березня 2017 р.

Вшановуємо Великого Кобзаря

  Шевченківський квест у Лемешівській школі
В рамках Шевченківського тижня, 13 березня у нашій школі відбувся Шевченківський квест.
Квест (від англ. quest - пошук) - жанр інтелектуально-логічних ігор. Гра полягає в розгадуванні різноманітних загадок, пошуку відповідей на запитання, виконанні завдань.
    Учасники змагань - учні 8 і 9 класів, старанно готувалися до гри. І ось дзвінок із останнього уроку. Вмить кабінети перетворюються на ігрові зупинки. Стартували команди "Ми - Шевченкові діти" (8 клас) і "Кобзарики" (9 клас) із кабінету української мои і літератури. Кураторами зупинок були учні 10 і 11 класів. Вони відповідально поставилися до виконання завдань і чудово справилися із роботою. А її було немало: зустріти команду, пояснити завдання, перевірити його, заповнити маршрутний лист. Час пройшов швидко. І команди, і куратори зібралися в кабінеті української мови для підбиття підсумків. Це був найбільш хвилюючий момент. І ось оголошення результату: з рахунком 67 : 58 перемогу здобула команда "Ми - Шевченкові діти" (8 кл.). З чим ми їх і вітаємо. На черговій лінійці відбудеться нагородження команд грамотами. Найголовніше завдання виконане: учні отримали від гри задоволення і, звичайно, збагатили себе новими знаннями!

                                                       "Калиновий дзвін"
    Учні нашої школи є постійними учасниками конкурсу "Калиновий дзвін".    Тож і в цьомуу році школу представляли талановиті дівчатка. Оля Хобта завжди чарує слухачів своїм срібним голосочком.  Вона підготувала на конкурс пісню "Україно моя".   Учениця  зайняла ІІ місце  в своїй віковій категорії.  Велика вдячність також дівчаткам  із групи підтанцовки.  Дуже приємно  було спостерігати за нашими дівчатками. Молодці! Так тримати!

понеділок, 13 березня 2017 р.

Ми залишаємось українцями доти, доки шануємо Шевченка


Сьогодні, 9 березня, учні 6 класу підготували  святкову лінійку з нагоди 203 - річчя від дня народження геніального сина українського народу, Великого Пророка - Тараса Григоровича Шевченка. У їх виконанні чудово виконана інсценізація уривку твору С.Васильченка "У бур'янах".