четвер, 6 квітня 2023 р.

                                                   Світла пам'ять землякові.


2 квітня, виповнилася перша річниця визволення Київщини від російських військ. Щиро віримо у повне і швидке звільнення всієї України. Але…Серце крається від жалю за всіх загиблих у цій кривавій та лютій війні. Болить душа за мужніх Героїв, які віддають найцінніше – своє життя – для того, щоб ми з вами могли жити. Серед них і випускник Лемешівської загальноосвітньої школи Яготинської міської ради - Гелевера Володимир Григорович. Пам'ять про нього надихає наших учнів на розуміння того, що від позиції кожного з нас залежить майбутнє нашої держави, нашої української нації.
Учень 11 класу Бондаренко Дмитро взяв участь у пошуковій акції «Герої серед нас: сучасні захисники України». Він представив свою пошукову роботу, і презентацію про життєвий шлях Гелевери В.Г. Всі зібрані матеріали розміщені в шкільному куточку бойової слави. Їх постійно використовують класні керівники і класоводи при проведенні виховних бесід та інформаційних хвилинок про воїна-земляка. Світла йому пам'ять!
Скільки б він іще зробив корисного! Його руки могли голубити землю навесні, саджати дерева, квіти, він міг колихати онуків і правнуків, передавати їм свій досвід, свою любов до Батьківщини. Натомість він узяв до рук зброю і звершив найбільший подвиг чоловіка, лицаря – віддав життя за рідну землю, за те, щоб його нащадки не були у ярмі московських приблуд.