понеділок, 14 грудня 2015 р.

Активні форми та методи роботи на  уроках зарубіжної літератури

     18 квітня 2014 року на базі Лемешівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар вчителів світової літератури з проблеми «Активні форми та методи роботи на уроках світової літератури».


image506
Радо зустріли гостей із району колеги Лемешівської ЗОШ. Директор школи, Пойда Ліда Микитівна, провела цікаву екскурсію для вчителів світової літератури. Вона розповіла про історію Лемешівської школи, ознайомила з кращими випускниками школи, здобутками сьогоднішніх учнів, матеріально – технічною базою закладу. Педагоги були захоплені створеною методичною, матеріально – технічною базою школи, а ще діяльністю творчого колективу педагогів Лемешівської ЗОШ та успіхами обдарованих учнів школи. Поділилася досвідом роботи на уроці світової літератури у 7 класі вчитель Грушник Катерина Григорівна, яка має чималий досвід використання інформаційно – комунікаційних технологій та активних форм і методів роботи.
image502
Клименко Любов Іванівна разом із членами шкільного гуртка «Юні музеєзнавці» показали позакласну роботу у новоствореному шкільному музеї. Юні екскурсоводи дуже добре, володіючи матеріалом із історії педагогічних династій с. Лемешівки, донесли присутнім головну ідею: зібрати, зберегти, примножити педагогічну славу школи. У цей же день учасники заходу разом з директором школи побували у місцевому музеї, присвяченому життю та творчості Т.Г. Шевченка.
image504
У ході семінару учасники обговорювали питання, як допомогти дитині осягнути радість від свого розуму, емоцій, своєї неповторності?
Вирішити ці проблеми допоможуть уроки співтворчості, де вчитель і учень, як рівний з рівним, намагаються осягнути в спільній праці вершини прекрасного, де головне місце в роботі надається учневі, враженому від спілкування з текстом. На вчителя покладаються лише організаторські функції: як скерувати роботу, у яке русло спрямувати роздуми, як змусити працювати уяву, фантазію, розумові, пізнавальні творчі здібності, щоб в очах учнів засвітилася радість, щоб у кожного з них з’явилася впевненість у своїх силах.

5 коментарів: